aangepaste werkwijze ivm corona

Wil jij gebruik maken van  mijn aangepaste online coachingsaanbod omdat je last hebt van angstklachten? In een korte sessies leer ik je hier beter mee omgaan. We plannen niet eerste een intake in, maar gaan meteen aan de slag.

 

Je kunt via het contactformulier per e-mail contact met me opnemen. We plannen dan een tijdstip in waarop jij rustig de tijd hebt om vanaf huis een coachingsessie te volgen. Vervolgens maken we op het gekozen moment online contact. Dat kan zijn via Skype, Messenger, Zoom of een andere app. De sessie zal een half uur tot een uur duren, afhankelijk van jouw behoefte. 


gebruik maken van het reguliere coachingstraject?

Natuurlijk kun je ook gebruik blijven maken van een regulier coachingstraject, waarin je gericht kunt werken met een hulpvraag en doel. Ook dit traject doen we voorlopig online. De werkwijze is dan als volgt:

 

Het intakegesprek

Voorafgaand aan een coachingstraject hebben we een intakegesprek. In dat gesprek staan we stil bij wat er op dit moment in jouw leven aandacht vraagt en wat de gewenste situatie is waar jij naartoe wilt werken. Als je na het intakegesprek het gevoel hebt dat je het traject wilt starten geef ik je een indicatie van de verwachte duur van het coachingstraject. 

De vervolgsessies

Iedere lichaamsgerichte coachingssessie begint met het terugblikken op de afgelopen periode en het bespreken wat er op dit moment je aandacht vraagt, vanuit de hulpvraag en het doel dat jij in de intakesessie hebt ingebracht. Vervolgens gaan we daarmee aan de slag. De sessie kan bestaan uit ademhalingsoefeningen, aanraking, visualisaties, systeemopstellingen en lichaamsoefeningen. Vanuit de stilte komen er vaak woorden, beelden, gedachten, herinneringen en antwoorden.  Aan het eind van de sessie blik je terug op wat er is aangeraakt en wat je daarvan kunt meenemen in je dagelijks leven. Na iedere sessie stuur ik je een reflectieformulier, die jij voor de volgende sessie aan mij terugstuurt. Zo blijf je je bewust van je proces, de stappen die je hebt gezet en de stappen die jij nog wilt zetten. Gedurende het traject stemmen we steeds af of de vraag en het doel waarmee je kwam al in beeld komen of misschien bijstelling behoeven.

De afronding

Als de gewenste situatie binnen je bereik ligt en je daar zonder begeleiding mee verder kunt, ronden we het traject af. We doen dit door terug te blikken naar de stappen die je gezet hebt, te voelen waar je nu staat en vooruit te blikken op de stappen die jij zonder begeleiding wilt gaan zetten. Als jij dat wil kunnen we na drie maanden nog een follow-up doen om te kijken hoe het gaat.