Welcome fear

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 16:53

Angst loopt als een rode draad door mijn leven heen. Als kind was ik al extreem angstig en hoewel ik ermee leerde omgaan bleef het een groot thema in mijn leven. Ook in mijn spirituele leven was het een hoofdthema. Ik streefde lange tijd koortsachtig naar verlichting, wat ik me voorstelde als een staat van zijn voorbij de angst. Dat is waar ik wilde komen en ik deed talloze beoefeningen en volgde vele leraren om dat te bereiken. Zonder succes, de angst bleef me achtervolgen.

 

Het duurde lang voor ik me realiseerde dat het zinloos is om op de vlucht te zijn voor de angst. En wat was dat een openbaring! Angst bleek niet het grote monster dat me achtervolgde, maar een menselijke emotie die gevoeld wilde worden. Ik leerde om te gaan zitten voor mijn angst, er doorheen te ademen en te accepteren dat het soms over me heen spoelt, maar daarna ook weer wegtrekt. Op het moment dat ik mijn angst erken en helemaal durf toe te laten, trekken de verhalen weg en blijft er een fysieke sensatie over die prima te hanteren is. De angst is niet weg uit mijn leven, maar de angst voor de angst wel, en die kwelde me het meest.  

 

Soms blijven angstige verhalen terugkeren en lukt het me niet om ermee te gaan zitten. Vroeger dook ik dan de (spirituele) boeken in om daarin raad en geruststelling te vinden. Voor mijn omgeving bleef ik mooi weer spelen. Weinig mensen wisten echt wat er in mij omging. Daardoor raakte ik de diepe verbinding met anderen kwijt, die ik juist in tijden van angst zo nodig had. Nu zoek ik andere mensen op als ik angst ervaar. Ik heb geleerd het niet langer te zien als een vorm van zwakte om soms angstig te zijn.

 

Het zijn onzekere tijden waarin we terecht zijn gekomen en dat kan veel angsten oproepen. Is dat bij jou ook zo? Dan help ik je graag door je een aantal technieken te leren om de angst te kunnen toelaten en hanteren. Neem contact met me op voor een vrijblijvende online coachingsessie.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.