Wie is Jiska

Rond mijn dertigste voldeed ik aan het perfecte plaatje: ik had mijn studie culturele antropologie afgerond, veel gereisd, een vaste relatie, een onberispelijk uiterlijk en mijn eerste serieuze baan als beleidsadviseur. Maar er kwamen scheurtjes in het beeld en binnen een jaar zat ik thuis met een burn-out. Mijn relatie hield geen stand, ik verwaarloosde mijn uiterlijk en mijn contract werd niet verlengd. Mijn burn-out ging over in een depressie. 


Met gesprektherapie en door spirituele beoefening kregen trauma's uit mijn jeugd een plek en kwam ik er langzaam bovenop. Ik volgde een training voor rouwbegeleiding en startte als vrijwilliger stervensbegeleiding bij een hospice. Daarnaast vond ik een baan als begeleider van jongeren met autisme en een verstandelijke beperking. In deze periode leerde ik dat voor wezenlijk contact woorden niet altijd nodig zijn en soms zelfs het echte contact in de weg staan.


Toen ik zelf kinderen kreeg, ging ik aan de slag als communicatieadviseur in de zorgorganisatie waar ik al werkte. Opnieuw kwam ik met psychische problemen thuis te zitten en Ik realiseerde me dat ik nog het een en ander had uit te zoeken op het emotionele vlak. Met alleen praten kwam ik er niet uit, dus begon ik met ademhalingstherapie, yoga, shiatsu en meditatie. Hierdoor werd ik me bewust van spanningen in mijn lichaam en kon ik emotionele blokkades loslaten. Ik leerde om minder in mijn hoofd te leven en meer aanwezig te zijn in mijn lichaam en kreeg weer vertrouwen in het leven


Het kantoorwerk gaf me steeds minder voldoening en ik besloot een shiatsu-opleiding te gaan volgen. Daarnaast ging ik handmassages geven aan dementerende bewoners van het verpleeghuis waar ik werkte. Nadat ik voor de derde keer op mijn werk was uitgevallen nam ik de stap om mijn kantoorbaan op te zeggen en me helemaal aan het masseren te wijden. Daarnaast volgde ik bij Atma de opleiding tot lichaamsgericht coach.


Inmiddels ben ik 50 en heb ik mijn eigen massage- en coachingpraktijk. Tot voor de Coronacrisis gaf ik stoelmassages bij bedrijven en begeleidde ik mensen in mijn praktijk aan huis met lichaamsgerichte coaching en holistische massage. Mijn massage-werkzaamheden heb ik door de crisis stop moeten zetten en ik zet mij nu volledig in om mensen met angstklachten te helpen.